Få foretaget en synsfeltscreening hos Optik Vrå i Vrå

En synsfeltscreening kan betragtes som en ekstra kontrol af dit syn. Hvis tilpas mange af dine sanseceller, der sender synsindtryk til din hjerne, holder op med at fungere, vil det kunne medføre blinde pletter. En synsfeltscreening kan afsløre, om du har blinde pletter. Optik Vrå i Vrå kan gøre dette for dig.

Det centrale og perifere syn

Det centrale syn er, når du kigger fremad. Dit perifere syn derimod bliver sjældent brugt bevidst. Det er dog det perifere syn, der har stor betydning for vores orienteringsevne. F.eks. selvom du bevidst kigger fremad, vil det perifere syn sørge for, at du kan opfange indtryk fra siderne.

Hvordan udføres en synsfeltscreening? Din lokale optiker i Vrå kan udføre en på dig

En synsfeltscreening varer omkring 15 minutter. Screeningen udføres med et måleinstrument, hvor du via en åbning kigger på et fast punkt på en skærm. En lysprik vil tændes forskellige steder på skærmens inderside. Hver gang du ser lysprikken tænde, skal du give besked. Misser du en eller flere lys, kan det være tegn på udfald i dit synsfelt. Din lokale optiker i Vrå hjælper dig med at finde ud af, om du har udfald i dit synsfelt.